Skip to content Skip to footer

Tehničko održavanje objekata

Kompanija Interfam u svom timu ima preko 25 iskusnih tehničara svih profila, kojima direktno rukovodi inženjerski tim sastavljen od iskusnih i dokazanih profesionalaca.

 • Klimatizacije, grejanja i hlađenja (KGH)
 • Vodovoda i kanalizacije
 • Elektro-energetskih instalacija
 • Servis i kontrola trafo-stanica
 • Servis i kontrola liftova
 • Servis i kontrola eskalatora
 • Servis i kontrola dizel agregata

Naše reference

Šta je Property management?

Upravljanje nekretninama, ili property management, je proces nadgledanja, kontrolisanja i održavanja nekretnina u ime vlasnika. To može uključivati različite vrste nekretnina, kao što su stambene zgrade, komercijalni prostori, stambene kuće, ili čak zemljišta.

Osnovna funkcija menadžera nekretnina je da osigura da nekretnina bude održavana u dobrom stanju, da se iznajmljuje ili prodaje, te da se upravlja svim aspektima povezanim sa njom. To uključuje prikupljanje kirije, upravljanje finansijama, rešavanje problema sa zakupcima ili vlasnicima, održavanje redovnih popravki i održavanje nekretnina, marketinške aktivnosti za iznajmljivanje ili prodaju, i poštovanje relevantnih propisa i zakona.

Prednosti Property managementa?

Postoje brojne prednosti, kako za vlasnike nekretnina tako i za zakupce. Evo nekoliko ključnih prednosti.

Property management:

 1. Profesionalno upravljanje: Menadžeri nekretnina imaju stručnost i iskustvo u upravljanju nekretninama. Oni mogu efikasno upravljati svim aspektima nekretnine, uključujući iznajmljivanje, održavanje, naplatu kirije, komunikaciju sa zakupcima i još mnogo toga.

 2. Optimizacija prihoda: Menadžeri nekretnina mogu pomoći u postizanju optimalnih prihoda od nekretnine kroz pravilno određivanje rente, smanjenje praznih perioda, osiguranje redovne naplate kirije i identifikovanje prilika za povećanje prihoda.

 3. Smanjenje stresa: Za vlasnike nekretnina, angažovanje upravljanja nekretninama može značiti smanjenje stresa i opterećenja koje dolazi sa upravljanjem nekretninama. Menadžeri nekretnina preuzimaju odgovornost za sve administrativne i operativne zadatke vezane za nekretninu.

 4. Održavanje nekretnine: Menadžeri nekretnina redovno održavaju nekretninu kako bi se osiguralo da je u dobrom stanju i da se minimiziraju potencijalni problemi. To može pomoći u očuvanju vrednosti nekretnine i smanjenju troškova dugoročnog održavanja.

 5. Bolja komunikacija: Menadžeri nekretnina deluju kao posrednici između vlasnika i zakupaca, olakšavajući komunikaciju i rešavanje problema koji mogu nastati tokom zakupa.

 6. Pravna usklađenost: Profesionalni menadžeri nekretnina su upoznati sa lokalnim propisima i zakonima koji se odnose na iznajmljivanje nekretnina. Oni mogu osigurati da se vlasnik i nekretnina pridržavaju svih relevantnih zakona i propisa.

U suštini, angažovanje upravljanja nekretninama može olakšati vlasnicima nekretnina da efikasno upravljaju svojim imovinama, optimizuju prihode i smanje stres povezan sa upravljanjem nekretninama.

Newsletter Sign Up